Homepage Café Pimpandoer Agenda Laatste agenda Fotoalbum Gezellige foto's Contact Vraag 't de 'Pimp'
Café Pimpandoer Koningstraat 32
1781KG Den Helder
10 minuten lopen
vanaf centraal
station Den Helder

Sugar Mama

13-10-2017

Sugar Mama (de naam is ontleend aan een blues standaard) brengt blues met een "drive" recht uit het hart... Men zou hierbij kunnen denken aan Howlin' Wolf,George Thorogood,John Lee Hooker.

De band bewerkt ook graag akoestische nummers, zonder hierbij het origineel uit het oog te verliezen.

Naast vele kroegen heeft Sugar Mama gespeeld op festivals van Terschelling tot Maastricht (en alles daartussenin), op motor-treffens gestaan, is te horen geweest bij Vara en NCRV en is support geweest voor b.v. Rory Gallagher en Dr. Feelgood. Regelmatig tourt de band in binnen en buitenland.

In '93 vond een stop plaats waarin enkele bandleden in Ierland met de King Bee's speelden.

De huidige formatie bestaat uit: Bas - gitaar/mandoline/vocals/mondharmonica. Marcel - Basgitaar/backingvocals/mondharmonica. Kris - Drums/vocals/backingvocals.

Akoestische optredens behoren ook tot de mogelijkheid met een minimum aan instrumentarium. Het repertoire biedt dan nog meer ruimte voor verschillende stijlen, ook Country kan b.v. aan bod komen. Dat deze in volume, doch niet in energie bescheiden variant van Sugar Mama goed aanslaat wordt regelmatig duidelijk.

De band laat ook bij de reguliere shows de grens vaak vervagen... Uiteraard van tijd en omstandigheden afhankelijk.

Enkele citaten uit de pers: Muziekkrant Oor: "Een soepele ritmesectie en geïnspireerde mondharmonica, gedreven gitaar... Ziet kans de meest sfeerloze gymzaal om te toveren tot een gezellig zweterig hol.."

Bluesmagazine Lick: "Sugar Mama speelde als altijd met enorme inzet... Rauwe blues van de bovenste plank.."

Donegal Live: "This band prooved that, at least in Holland, the blues is alive and kicking.."

In '97 werd de de CD "Don't fade away" uitgebracht in een metalen sigaren doosje, (tegenwoordig een collectors item)..en verscheen de band op de Belgische verzamelaar "Kids Rythm & Blues summer 97' "


Café De Pimpandoer, het gezelligste café midden in het centrum van Den Helder