Homepage Café Pimpandoer Agenda Laatste agenda Fotoalbum Gezellige foto's Contact Vraag 't de 'Pimp'
Café Pimpandoer Willemsoord 51A
1781AS Den Helder
10 minuten lopen
vanaf centraal
station Den Helder

Herfst Bockbiertocht 2016

30-10-2016

Den Helder – Het is eind oktober en bijna 600 mensen kijken dan uit naar de Bockbiertocht. Zes jaar terug vond de eerste editie plaats en dat was gelijk een succesnummer. Meestal uitverkocht en vanwege dat succes kwam er ook een zusje: de lentebock in het voorjaar. De meeste deelnemers zijn echter van mening dat bockbier onlosmakelijk met de herfst verbonden is en gaan voor de najaarseditie: op pad langs zeven zaken met bieren en hapjes die heerlijk smaken!

Voor deze recensent en gevolg was de aftrap in N’Joy, waar een Hertog Jan van 6,5% klaar stond. Een bier met een uitgesproken karakter, gecompenseerd met een romige, volle afdronk. Een worst begeleidde het biertje richting het spijskanaal en dit stond wel als een huis om op pad te gaan!

Door naar Neptunus, waar een Brand Bock van 7,5% zich door een bakje patat liet vergezellen en dat was een schot in de roos. Krokante frietjes met een toef mayonaise, hoe simpel kan het zijn, maar nooit eerder aten we onze Hollandse trots, frietjes, op deze tocht.

Snertkroket
Het Snookercentrum bracht het bier van de overkant, de Texelse Bock van 7%, samen met een snertkroket. “Dat zeg je toch niet als je het niet lekker vindt”, liet iemand zich ontvallen, maar het bleek een waarheid als een koe, de kroket was gevuld met erwtensoepragout! Peter Eckhardt vond ‘m zo lekker dat hij ook graag de andere helft had gehad. Jort en Sharyn lieten zich de kroket ook goed smaken, ze zijn in gezelschap van familie en vrienden op hun eerste herfstbocktocht. Eerder deden zij wel de lente-editie van dit fenomeen.

De vierde stop in de planning, café Woud, blijkt een onneembare vesting door een opeenhoping van werkelijk alle routeplanningen. Dan maar eerst Klein Kras met de Amstel Bock, 7%, traditioneel in gezelschap van kaas en worst. Gezamenlijk van de schaal graaien schept een band en een bezoekster merkt op het een superleuk evenement te vinden, want “iedereen praat met elkaar en heeft contact, ondanks dat we elkaar niet kennen”. Bockbier verbindt de mensen, op alle locaties!

Het hapje op de volgende stop, Dupont, is een topper! Gebraden gehakt met Griekse en Turkse kruiden plus een schijf komkommer en een scheutje saus. De culinaire multiculturele samenleving op één satéprikker en men vindt het heerlijk. Daarbij de Alfa Bock van 6,5% en samen vormt dit een hoge smaaksensatie, hier is over nagedacht!

Café Woud
Woud gaat vervolgens in de herkansing en nu bleek de toeloop verdwenen en De Witte Leeuw, oktober 23, van 6,5% komt samen met een bitterbal; net ontsnapt uit de frituur en behoorlijk heet. Het bockbier heeft een bittertje, maar wordt wel unaniem gewaardeerd.

Als laatste zaak wordt door dit testpanel de Pimpandoer bezocht en dat blijkt bijna een onmogelijke opgave. Het lijkt erop dat de bijna 600 mensen aan deze tocht hier willen afsluiten en de Koningstraat heeft iets weg van een fietsenstalling in een miljoenenstad. De zuurkool met worst is een stevige smaakmaker bij de laatste Bock, waarvan naam en percentage compleet zoek zijn geraakt in de drukte! Toch weet het testpanel “deze is ook lekker, maar wel mooi dat dit de laatste is”.

Geslaagde dag
De deelnemers aan de Bockbiertocht 2016 kijken terug op een geslaagde dag. Fantastisch weer, smaakvolle biertjes en lekkere hapjes. Gekke groepen waren ook dit jaar weer van de partij en het meest sprong de meidengroep van Liane met haar oranje toeter daaruit. Zij had een ‘alternatieve’ kaart ontvangen, waar de vakjes een heel ander leven waren gaan leiden. Scoor een 06 nummer van een mooie man en maak een selfie met een lekkere vent waren nog twee brave opdrachten; met het verstrijken van de middag werden de meisjes behoorlijk druk en zat de stemming er goed in. Of de kaart helemaal is afgewerkt meldt het verhaal niet, maar het bleef nog lang onrustig in de stad. Ze gaan volgend jaar vast op herhaling… net als al die andere deelnemers!

 
Café De Pimpandoer, het gezelligste café midden in het centrum van Den Helder